Έτσι, σε περίπτωση που χρειαζόσουν έναν ακόμη λόγο για να επενδύσεις σε ένα γουόκ (αν δεν το έχεις ήδη), μόλις στον είπαμε. Το κοτόπουλο με μανιτάρια και κολοκυθάκια στο γουόκ, είναι ένα κινέζικο πιάτο που
μπορεί να βρεθεί στο τραπέζι σου γρήγορα με ελάχιστα υλικά. Επικαλυμμένο με μια εκπληκτική σάλτσα με τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, κάνει αυτό το γεύμα λαχταριστό.
Υλικά
- Μισό κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
- 2-3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι χωρισμένο
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
- 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς προαιρετικά
- 220 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
- 1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο στη μέση κατά μήκος και μετά κομμένο σε φέτες
- Αλάτι & Πιπέρι
Περίσσεψε κοτόπουλο; 5 νόστιμες ιδέες για να μην το πετάξεις
Οδηγίες
- Πασπάλισε με μαγειρική σόδα πάνω από το στήθος κοτόπουλου και φρόντισε να το καλύψεις πλήρως. Άφησέ το στην άκρη για 20 λεπτά.
- Ανάμειξε τα εξής υλικά: σάλτσα σόγιας, ξύδι ρυζιού, ζάχαρη, σκόρδο, τζίντζερ και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Άσε το μείγμα στην άκρη.
- Ξέπλυνε τη μαγειρική σόδα από το κοτόπουλο και στέγνωσέ το με χαρτί κουζίνας καλής ποιότητας.
- Πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και σησαμέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι, πρόσθεσε το κοτόπουλο και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές, περίπου 4 λεπτά.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο φυτικό λάδι στο τηγάνι και πέτα μέσα τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
- Μαγείρεψε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 3 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο και τη σάλτσα στο τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι τα λαχανικά και το κοτόπουλο να καλυφθούν πλήρως με σάλτσα. Μαγείρεψε για 1 λεπτό περίπου.
Σέρβιρε με λευκό ή καστανό ρύζι
- Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
- Συνολικός χρόνος λεπτά
- Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
- Μερίδες 4
- Θερμίδες 265 Kcal