Ρεβυθοκεφτέδες
Υλικά:
- 2 φλ ρεβύθια, μουλιασμένα όλο το βράδυ
- 1 κρεμμύδι περασμένο από το πολυμιξεράκι
- 7-8 κλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 3-4 κ.σ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλέθουμε τα ρεβύθια σε ένα μπλέντερ να μη κοπούν όμως πολύ. Τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το κύμινο και το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και 1 φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε με προσοχή σε ένα τηγάνι με λίγο ζεστό σπορέλαιο.
Τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
Σάλτσα με ταχίνι
Υλικά:
4 κ.σ. ταχίνι
4-5 κ.σ. νερό
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ μέχρι να σχηματισθεί μια πηχτή σως. Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.