Υλικά
1 κιλό μύδια καθαρισμένα και καλά πλυμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Λίγη πάπρικα καυτερή
½ πιπεριά πράσινη κομμένη ζουλιέν
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι
150 ml ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
½ κ.σ. ρίγανη
250 ml λευκό κρασί
χυμός από 1 λεμόνι (50ml)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάλε το ελαιόλαδο και άφησε το να κάψει. Ρίξε μέσα το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά και σόταρε μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το μπούκοβο και τα μύδια. Ανακάτεψε και σβήσε με το κρασί. Σκέπασε με ένα καπάκι και άφησε να βράσουν 2-3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια. Πρόσθεσε τη φέτα και τον χυμό λεμονιού και ανακάτεψε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπάλισε με ρίγανη και σέρβιρε σε μπολ.