Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο είναι η ιδανική ευκαιρία για να φτιάξουμε ένα απολαυστικό κεικ. Και τι καλύτερο από ένα λαχταριστό κεικ καρότου χωρίς ζάχαρη, για να το απολαύσεις χωρίς τύψεις;
Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:
Υλικά:
150-170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. σταφίδες
25 γρ. κολοκυθόσπορο
100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
2 κουταλιές της σούπας άθερμο μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
3 αυγά
100 ml λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
300 γρ. καρότα τριμμένα στον τρίφτη
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτύρωσε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 20 εκ. Βάλε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε καλά και κάνε μια λακκούβα στη μέση του μείγματος. Σε ένα άλλο μπολ, χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι και τα τριμμένα καρότα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το υγρό μείγμα στο μείγμα των στερεών υλικών και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να δημιουργηθεί μια ρευστή ζύμη κέικ. Τοποθέτησε το στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήσε για 35-40 λεπτά. Άφησε το να κρυώσει καλά και ξεφόρμαρε το. Μπορείς να γαρνίρεις με μέλι και κανέλα.