Συστατικά:
- 1 κιλό φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση κατά μήκος
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές ξύδι ρυζιού
- 2 κουταλιές μουστάρδα Dijon ολικής αλέσεως
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 μεσαίου μεγέθους μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Βάλε τα λαχανάκια Βρυξελλών, το πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο ταψί. Άπλωσε τα ομοιόμορφα. Ψήσε, γυρίζοντας τα λαχανάκια, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 2
Χτύπα μαζί το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι λάδι και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα μήλα και το μαϊντανό και ανακάτεψέ τα.
Αυτή η σαλάτα είναι καταπληκτική σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήσε τα λαχανάκια το πρωί και στη συνέχεια τακτοποίησε τη σαλάτα πριν τη σερβίρεις.
Διατροφικά στοιχεία
Ανά μερίδα:
175 θερμίδες, λίπος 11γρ, νάτριο 344mg, υδατάνθρακες 19γρ, διαιτητικές ίνες 5γρ, πρωτεΐνη 5γρ, σάκχαρα 9γρ, κορεσμένο λίπος 1γρ, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6.