Υλικά
250γρ αλεύρι γα όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλιά baking powder
4 μεσαία αυγά
½ κούπα ελαιόλαδο
¾ κούπας λευκό ξηρό κρασί
150γρ ελιές κομμένες σε ροδέλες
150γρ ψιλοκομμένο μπέικον
150γρ ψιλοκομμένο ζαμπόν
150γρ τριμμένο έμμενταλ
Μια πέζα αλάτι
1 κουταλάκι ρίγανη
Πιπέρι κατά βούληση
Αυτό το δοκίμασες; Φέτος γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μια Black Forest από τα χεράκια σου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C στον αέρα.
- Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το baking powder, τα αυγά, το κρασί, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Δεν χρειάζεται μίξερ.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα cake και προσθέτουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να δοκιμάσουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του cake και να βγαίνει καθαρή.
- Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.