Αλμυρό κέικ με ελιές, μπέικον και έμενταλ - Η απόλυτη λιχουδιά για όλες τις ώρες

29.04.2019
Αλμυρό κέικ με ελιές, μπέικον και έμενταλ - Η απόλυτη λιχουδιά για όλες τις ώρες
Μια τέλεια ιδέα για σνακ για μικρούς και μεγάλους. Γιατί το κέικ δεν είναι μόνο γλυκό. Ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης προτείνει την τέλεια συνταγή για αλμυρή λιχουδιά για όλες τις ώρες!

Υλικά

250γρ αλεύρι γα όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλιά baking powder
4 μεσαία αυγά
½ κούπα ελαιόλαδο
¾ κούπας λευκό ξηρό κρασί
150γρ ελιές κομμένες σε ροδέλες
150γρ ψιλοκομμένο μπέικον
150γρ ψιλοκομμένο ζαμπόν
150γρ τριμμένο έμμενταλ
Μια πέζα αλάτι
1 κουταλάκι ρίγανη
Πιπέρι κατά βούληση

Αυτό το δοκίμασες; Φέτος γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μια Black Forest από τα χεράκια σου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C στον αέρα.
  • Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το baking powder, τα αυγά, το κρασί, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Δεν χρειάζεται μίξερ.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα cake και προσθέτουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να δοκιμάσουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του cake και να βγαίνει καθαρή.
  • Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.
  • Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.

www.livetobake.gr