Χριστουγεννιάτικα μπισκότα: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για τις γιορτές -και όχι μόνο

28.11.2020
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για τις γιορτές -και όχι μόνο
Γιατί τα Χριστούγεννα, το σπίτι πρέπει να μυρίζει Χριστούγεννα!!!

Και μην ακούς όσους υποστηρίζουν ότι "είναι πολύ νωρίς για Χριστουγεννιάτικα γλυκά". Δεν είναι! Ξεκίνα σιγά σιγά από τώρα, άσε το σπίτι σου να μυρίσει γιορτές και βρες τρόπο να χαλαρώσεις και να απολαύσεις όλες τις στιγμές. Από τη στιγμή που θα πάρεις τα υλικά, μέχρι τη στγιμή που θα γευτείς όσα έφτιαξες ή θα τα προσφέρεις σε φίλους και συγγενείς.

Ήδη σου έχουμε δώσει συνταγή για κουραμπιέδες -Την καλύτερη μάλιστα!!! Τώρα ήρθε η σειρά των μπισκότων. Βάλε τους όλους στο "κόλπο" και διάσκέδασέ το όσο μπορείς. Σύζυγο/σύντροφο, παιδιά (αν υπάρχουν), φίλους, γονείς. Ξεκίνα εσύ μπροστά και θα ακολουθήσουν οι άλλοι!

Καλή επιτυχία!

Υλικά για μία δόση

  • 100 gr βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλια
  • 280 γρ. αλεύρι μπλε (μπορεί να χρειαστεί περισσότερο. Το μυστικό είναι να μην κολλάει στα χέρια)

Εκτέλεση

  • Βάζεις όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και πλάθεις καλά ώστε να δημιουργήσεις μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια, όπως αναφέραμε και πιο πάνω.
  • Παίρνεις τη ζύμη και την τοποθετείς επάνω στο τραπέζι, ή σε μεγάλο πάγκο, ανάλογα, και την ανοίγεις με τον πλάστη. Ανοίγεις μέχρι να φτάσει στο πάχος που θέλεις να έχουν τα μπισκοτακια σου.
  • Καλό είναι να μην την κάνεις πολύ χοντρή γιατί δεν θα ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Έχεις έτοιμες τις κουπ πατ με τα χριστουγεννιάτικα σχέδια και αρχίζεις το κόψιμο.
  • Κάθε φορά που μεταφέρεις τα σχεδιάκια σου σε ταψί που έχεις καλύψει πρώτα με λαδόκολα, παίρνεις τη ζύμη που περισσεύει, την ξαναπλάθεις, την ανοίγεις και επαναλαμβάνεις μέχρι να τελείωσει η πρώτη ύλη!
  • Γεμίζεις ένα ή δύο ταψιά (καλό είναι να μην τα κολλήσεις μεταξύ τους γιατί αυτά απλώνουν λίγο με το ψήσιμο) και τα τοποθετείς στις ράγες του φούρνου τον οποίο έχεις προθερμάνει στους 180°C στον αέρα.
  • Σε ένα 10λεπτο είσαι έτοιμη. Ή μόλις ροδίσουν (ανάλογα με τον φούρνο).
  • Μπορεί να τα δεις κάπως μαλακά ακόμη, όμως μην τρομάξεις. Θα σκληρύνουν πολύ γρήγορα.
  • Αν τα αφήσεις περισσότερο από όσο χρειάζεται, όμως, θα γίνουν... παξιμάδια. Σίγουρα νόστιμα, μεν, παξιμάδια, δε!

Και βέβαια, στο τέλος, μπορείς να τα αφήσεις όπως είναι, ή να τα στολίσεις με διάφορους τρόπους. Κάνε κλικ στον σύνδεσμο και δες τους έξι καλύτερους που διαλέξαμε για εσένα.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Extra Tip: Μπορείς να απολαμβάνεις αυτά τα πανεύκολα και πεντανόστιμα μπισκότα με τον καφέ σου, στη δουλειά ή στο σχολείο όλο τον χρόνο! Με άλλες κουπ πατ και χωρίς το στόλισμα φυσικά!