Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να απογειώσουμε το κρέας που φτάνει στο τραπέζι μας με την πιο γευστική μαρινάδα με μοναδική αίσθηση του σκόρδου.
Διαβάστε ακόμη: Για να απογειώσεις το κρέας: Η σπιτική BBQ sauce που θα ξετρελάνει τους πάντες
Αλμυρή και συνάμα πικάντικη, είναι αυτό που λέμε… το κάτι άλλο.
Θα πεις όχι;
Τι θα χρειαστείς (για ένα κιλό κρέας)
- 1 κ. γ. πάπρικα
- ½ κ. γ. κανέλα
- 1 κ. σ. κύμινο
- 1 κ. γ. μουστάρδα δε μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- Λίγο δεντρολίβανο
- Λίγο αλάτι
- Ξύσμα από ένα lime
Πώς να την ετοιμάσεις
Σε ένα μεγάλο μπολ (για να χωρέσει και το κρέας μας) ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρέας μας (σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια) και αφήνουμε μέσα στο μπολ, τοποθετώντας στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Διαβάστε ακόμη: Η νόστιμη σως για τη σαλάτα του Καίσαρα στην πιο light εκδοχή της
Δεν θα πρέπει να ψήσουμε νωρίτερα, προκειμένου το κρέας μας να απορροφήσει τη μαρινάδα.
Μετά τις 12 ώρες, μπορούμε να ψήσουμε.