Υλικά για 10 άτομα
- 1 κιλό χόρτα άγρια ανάμεικτα (ραδίκια, καυκαλήθρες, μυρώνια)
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αβγά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 50 γρ. φέτα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Διάβασε επίσης: Ώρα για ελληνική τυρόπιτα! Αυτή την πατσαβουρόπιτα πρέπει να τη δοκιμάσεις
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aναμειγνύουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέτουμε το ανθότυρο, τη φέτα, τη γραβιέρα, τα χόρτα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και το μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί (διαμέτρου 32 εκ.), πασπαλισμένο με σουσάμι. Στρώνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και την επιφάνεια. Ψήνουμε την πίτα για 45 λεπτά.