Το γλυκό που όλοι έχουμε άρρηκτα συνδέσει με τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι πολύ εύκολο να ετοιμαστεί στην κουζίνα του σπιτιού μας όσο δύσκολη κι αν φαντάζει η όλη διαδικασία.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι ελάχιστα, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει κάθε λεπτό της προσπάθειάς σου.
Ετοίμασε τα και απόλαυσε τα μαζί με τα παιδιά και τους φίλους σου!
Υλικά (για 8 sticks)
- 8 ξύλακια για σουβλάκια
- 4 μπανάνες
- ½ πλάκα κουβερτούρα γάλακτος
- ½ πλάκα κουβερτούρα λευκή
- Μία κούπα με το αγαπημένο μας υλικό για πασπάλισμα (τριμμένα μπισκότα, καρύδα, τρούφα, ξηροί καρποί)
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες μας στη μέση. Στη μέση κόβουμε και τα ξυλάκια. Τις περνάμε στα ξυλάκια και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 περίπου ώρες.
Μόλις οι μπανάνες παγώσουν, λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε δύο ξεχωριστά μπολ τις κουβερτούρες μας και βουτάμε μέσα στη σοκολάτα τις μπανάνες. Μπορούμε είτε να ετοιμάσουμε sticks λευκής ή γάλακτος σοκολάτας, ή να πούμε το «ναι» στην τεχνική 50 – 50. Μισό κομμάτι βουτηγμένο στη λευκή και μισό στη γάλακτος σοκολάτα, δηλαδή.
Απλώνουμε τη σοκολάτα να πάει παντού, πασπαλίζουμε με το υλικό που επιλέξαμε και τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Αφήνουμε ξανά στην κατάψυξη να παγώσουν και καταναλώνουμε σε μισή με μία ωρίτσα.
Αυτό το γλύκισμα θα το λατρέψεις!