Σοκολατένιο και πάντα απολαυστικό, αποτελεί την εύκολη λύση για το σπίτι που έχει παιδιά, ενώ ούτε οι μεγάλοι μπορούν να του αντισταθούν.
Η συγκεκριμένη εκδοχή του δε είναι πραγματικά ό,τι πρέπει για τους λάτρεις του κορμού και του της ιδιαίτερης γεύσης του Baileys.
Τι θα χρειαστείς
- 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 250 gr μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 gr κακάο
- 400 gr ζαχαρούχο γάλα
- 20 ml Baileys
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε και κομματιάζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα μας.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι το βούτυρο με το κακάο και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε ξανά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το Baileys.
Τέλος, προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ξεκινάμε να ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.
«Ντύνουμε» από άκρη σ’ άκρη μία φόρμα διαστάσεων 23x10 εκ. με το ειδικό χαρτί που χρησιμοποιούμε για να βάλουμε το μωσαϊκό στην κατάψυξη. Καλύπτουμε ολόκληρη τη φόρμα και δεν ξεχνάμε να αφήσουμε αρκετό χαρτί να περισσεύει και έξω από τη φόρμα.
Ρίχνουμε μέσα σε αυτή το μείγμα μας, απλώνουμε για να καλύψει όλη της την επιφάνεια και σκεπάζουμε με το χαρτί που περίσσεψε.
Αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν το κόψουμε. Ξεφορμάρουμε και είμαστε έτοιμες.
Τέτοιο μωσαϊκό δεν έχεις ξαναφάει!
Tip: Πασπάλισε με ό,τι υλικό θέλεις: Από κάστανα και κακάο μέχρι καρύδια και σιρόπι.