Η πιο light μπεσαμέλ είναι πιο εύκολη από όσο νομίζεις

25.11.2018
Η πιο light μπεσαμέλ είναι πιο εύκολη από όσο νομίζεις
Ποιος είπε ότι η μπεσαμέλ είναι απαραίτητο να μας βομβαρδίζει με θερμίδες;

Απαιτητική στην εκτέλεσή της και με τις παγίδες να «σβολιάσει» πολλές, συχνά αποφεύγουμε τον μουσακά και το παστίτσιο μόνο και μόνο για να μην ταλαιπωρηθούμε με τη μπεσαμέλ.

Να που, όμως, βρήκαμε τη λύση. Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις την πιο εύκολη και light συνταγή για μπεσαμέλ που θα βγει πιο ελαφριά από ότι είχες τολμήσει ποτέ να φανταστείς;

Διάβασε επίσης: Νόστιμος πουρές με κρέμα γάλακτος και μυρωδικά αυστηρά για γευσιγνώστες

Το μυστικό της βρίσκεται στο χαμηλών λιπαρών γάλα, τα λιγότερα αυγά και το… ανύπαρκτο βούτυρο, στοιχεία που μειώνουν πολύ τις θερμίδες και μας γλιτώνουν από το αίσθημα του φουσκώματος που μια «βαριά» μπεσαμέλ μας έχει εξασφαλισμένο.

Και το καλύτερο; Δεν στερείται γεύσης ούτε στο ελάχιστο!

Υλικά

  • 3,5 ποτήρια φρέσκο γάλα light
  • 5 κουταλιές αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το ειδικό συρματάκι.

Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Η light μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη!