Όσο και αν υποστηρίζουμε πως τα παγωτά του εμπορίου μας λύνουν τα χέρια, στην πραγματικότητα δύσκολα μπορούν να μας χαρίσουν την απόλαυση ενός φρέσκου, σπιτκού παγωτού φτιαγμένου από τα χεράκια μας και αποτελούμενου αποκλειστικά και μόνο από συστατικά της αρεσκείας μας.
Σήμερα, φτιάχνουμε μαζί ένα παγωτό – σάντουιτς εύκολο στην εκτέλεσή του και εξαιρετικά νόστιμο.
Ξεκινάμε;
Τι θα χρειαστείς
Βασικά υλικά
-
2 πακέτα μπισκότα (πτι μπερ ή στρογγυλά)
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- ½ γάλα εβαπορέ
- 1 κουτάκι σαντιγί τύπου μόρφατ
- 1 βανίλια
Bonus
- Σιρόπια και τρούφες της αρεσκείας σου
Πώς να το ετοιμάσεις
Ανακατεύουμε καλά το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ, το μόρφατ και τη βανίλια σε ένα μπολ για περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ ξεκινάμε να στρώνουμε τα μπισκότα μας μέχρι να καλύψουμε όλο τον πάτο. Αν χρειαστεί, σπάμε ορισμένα. Ρίχνουμε από πάνω ποσότητα του μείγματος μέχρι τα μπισκότα μας να μην φαίνονται πλέον.
Συνεχίζουμε με ακόμα μία στρώση μπισκότων και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. «Κλείνουμε» με ακόμα μία μπισκοτοστρώση.
Βάζουμε το πυρέξ μας στην κατάψυξη και δεν κόβουμε πριν περάσουν 5 ώρες τουλάχιστον.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο!