Υλικά:
• 1 παλαμίδα ολόκληρη (1-1,5 κιλό) ή κολιούς
• 1/2 κιλό πατάτες σε μεγάλους κύβους
• 3 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, σε φέτες
• 8 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
• 5 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
• 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1/2 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
• λίγη πάπρικα
• αλάτι
• πιπέρι
Eκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε επάνω την παλαμίδα αφού την αλατο-πιπερώσουμε. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε το ψάρι και αφήνουμε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή λευκό κρασί. Σερβίρουμε.