Με τυρί και αλλαντικά
Αφαιρεις από φέτες ψωμιού του τοστ την κόρα και τις κόβεις σε μικρότερα τετράγωνα. Καλύπτεις κάθε ένα από αυτά με τυρί του τοστ και από πάνω βάζεις κάποιο αλλαντικό, διαφορετικό σε κάθε ψωμάκι, π.χ. γαλοπούλα, ζαμπόν χοιρινό, προσούτο (υπάρχει και ελληνικό!), παριζάκι ή σαλάμι αέρος.
Με κράκερ και πάστα ελιάς
Αλείφεις αλμυρά κρακεράκια με πάστα ελιάς και πασπαλίζεις με ελάχιστη ρίγανη. Σερβίρεις τα μισά έτσι και στα άλλα μισά προσθέτεις λιαστή ντομάτα.
Με ψωμί ψημένο και ντοματίνια
Τοποθετείς ντοματίνια σε γυάλινο πυρίμαχο σκεύος και τους βάζεις αλάτι, πιπέρι, σκόρδο λιωμένο, δεντρολίβανο και ελαιόλαδο. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια. Στο μεταξύ ψήνεις σε τοστιέρα φέτες ψωμιού και μόλις γίνουν, τις κόβεις σε μικρότερα κομμάτια. Βάζεις σε κάθε κομμάτι ψωμιού ένα ντοματίνι και πασπαλίζεις με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Με ρυζογκοφρέτα και σολομό
Αλείφεις κάθε ρυζογκοφρέτα με κρεμώδες τυρί και την καλύπτεις με μια μικρή φέτα καπνιστού σολομού ή πέστροφας. Ραντίζεις με λίγο χυμό λεμονιού και γαρνίρεις με άνηθο ψιλοκομμένο.
Με ντακάκια
Τρίβεις ώριμες ντομάτες σε τρίφτη λαχανικών και με το μείγμα αυτό περιχύνεις μικρά παξιμαδάκια. Πασπαλίζεις τα παξιμαδάκια με αλειφώδες τυρί για ντάκο ή τυρί φέτα θρυμματισμένο, προσθέτεις ελαιόλαδο και γαρνίρεις με βασιλικό ψιλοκομμένο.