Λαγάνα με κρέμα σκόρδου και δεντρο­λίβανο

28.02.2017

Υλικά:

—650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
—18 γρ. μαγιά αποξηραμένη
—½ κουτ. γλυκού αλάτι
—300 ml νερό χλιαρό
—3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
—3 ολόκληρα κεφάλια σκόρδο ψημένα
—3 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο
—αλάτι χοντρό

Eκτέλεση:
Kοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μια μικρή λακκουβίτσα. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακιά ζύμη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά περίπου. Mόλις φουσκώσει, πλάθουμε τρεις μπαλίτσες, τις ανοίγουμε σε σχήμα οβάλ και τις τρυπάμε εδώ και εκεί με το δάχτυλό μας. Tοποθετούμε σε λαμαρίνα επενδυμένη με αντικολλητικό χαρτί. Aφήνουμε τις λαγάνες για 20 λεπτά να φουσκώσουν και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 20 λεπτά περίπου. Πολτοποιούμε τα ψημένα σκόρδα με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλείφουμε τις λαγάνες. Ρίχνουμε λίγο δεντρολίβανο, αλάτι χοντρό και ξαναφουρνίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.