Υλικά:
—400 γρ. λινγκουίνι
—200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
—300 γρ. μύδια
—1/2 φλιτζάνι λάδι
—2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
—600 γρ. ντομάτα τριμμένη
—1 πιπεριά καυτερή (χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη)
—1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
—αλάτι, πιπέρι
—2 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού
—μαϊντανό ψιλοκομμένο
Eκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και συνεχίζουμε για 2—3 λεπτά ακόμα. Στο μεταξύ βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου και αφού τα σουρώσουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Μεταφέρουμε σε ταψάκι, πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα και ψήνουμε στο γκριλ για 3—4 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.