Τούρτα πραλίνα του Στέλιου Παρλιάρου

22.02.2017
Τις συνταγές μας έδωσε ο Στέλιος Παρλιάρος στο πιο γλυκό Wedding Cake Workshop που οργάνωσε το Yes I Do στις εγκαταστάσεις τις Miele.

125 γρ. αλευρι

125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ ζάχαρη

3 αυγά

1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

100 γρ. πραλίνα

100 γρ. φουντούκι σκόνη

100 γρ. φουντούκια καραμελωμένα

Εκτέλεση για τη βάση

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε στην πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, το φουντούκι σε σκόνη και το μπέικιν. Σπάμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε χοντρά κομμάτια και τα ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα, αδιάζουμε το μείγμα σε τρία τσέρκια 18 εκ.. Ψήνουμε στους 160 - 170 C ΓΙΑ 15 - 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Υλικά για την κρέμα

400 γρ. γάλα φρέσκο

100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

80 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

3 κρόκοι αυγών

40 κορν φλάουερ

160 γρ. πραλίνα

250 γρ. βούτυρο

50 γρ. ρούμι μαύρο

Εκτέλεση για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και το τοποθετούμε στη φωτιά μαζί. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (κρόκους και 1 αυγό). Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και τοα δειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ΄ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε χτυπώντας μ' ένα σύρμα ή μίξερ. Μαλακώνουμε το βούτυρο πολύ καλά έως ότου γίνει κρεμώδες, προσθέτουμε την πραλίνα και τέλος το ρούμι. Αφού σχηματιστεί ένα μαλακό και ομοιογενές μείγμα το ανακατεύουμε με την προηγούμενη κρέμα.