Τούρτα σοκολάτα του Στέλιου Παρλιάρου

22.02.2017
Τις συνταγές μας έδωσε ο Στέλιος Παρλιάρος στο πιο γλυκό Wedding Cake Workshop που οργάνωσε το Yes I Do στις εγκαταστάσεις τις Miele.

Υλικά για τη βάση

90 γρ. σοκολάτα 66%

90 γρ. κρέμα γάλακτος 35% - 36%

90 γρ. βούτυρο

90 γρ. ζάχαρη καστανή

90 γρ. αυγά (περίπου 4 αυγά)

90 γρ. μπισκότα φουντουκιού

Εκτέλεση για τη βάση

Στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα, την κρέμα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά, τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόν κι ενσωματώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Αδειάζουμε το μείγμα σε τρία τσέρκια 18 εκ. Ψήνουμε στους 180 βαμθμούς κελσίου για 12-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Υλικά για την κρέμα Γκανάζ

600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

100 γρ. υβερτοζάχαρο ή 100 γρ. μέλι. Το μέλι και το υβερτοζάχαρο κρατάει τη ganache πιο μαλάκη.

Κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια/ Η ποσότητα διαφέρει ανάλογα με την περιεκτικότητα του κακάο

540 γρ Extra bitter 61% κακάο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90 C δηλαδή πριν βράσει και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το μέλι ή το υβερτοζάχαρο. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ αποφεύγοντας να πάρει αέρα το μείγμα μας και κάνουμε καλή ομοιογενοποίηση στο μπλέντερ. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε την ganache όταν είναι ακόμα ρευστή.