Σπιτικό κεμπάπ

13.02.2017

Υλικά:

800 γραμμάρια κιμά πρόβειο χοντροκομμένο ή και ανάμεικτο με μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμένες και στυμμένες)

2 κουτ. σούπας ξίδι

λίγο μοσχοκάρυδο και κύμινο

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση:

Bάζουμε τον κιμά σε ένα λεκανάκι μαζί με το κρεμμύδι (με όλο τον χυμό που έχει βγει από το τρίψιμό του) και το ψωμί. Προσθέτουμε το ξίδι, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο και το αλατοπίπερο. Zυμώνουμε καλά με τα χέρια μας για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Tο σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Προθερμαίνουμε το ηλεκτρικό γκριλ ή ανάβουμε τα κάρβουνα και περιμένουμε να «χωνέψει» η θράκα. Πλάθουμε τα κεμπάπ σαν μακρόστενα σουτζουκάκια ή εναλλακτικά περνάμε τον κιμά γύρω από τις ειδικές πλατιές λάμες. Ψήνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να κρατήσουν τα κεμπάπ όλα τους τα υγρά. Σερβίρουμε μαζί με λευκό πιλάφι ανακατεμένο με λίγα βραστά ρεβίθια ή με πίτες ψημένες, ψητή ντομάτα και γιαούρτι.