Υλικά:
• 1/2 κιλό ρεβίθια χοντρά
• 1/2 κιλό κοιλιά από μοσχαράκι καθαρισμένη
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
• 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
• 8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
• 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
• 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 1 κουτ. γλυκού ξίδι
• αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση:
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό προθέτοντας λίγο αλάτι. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κουζίνας κόβουμε τη μοσχαρίσια κοιλιά σε χοντρές λωρίδες. Ζεσταίνουμε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε την κοιλιά μόνη της για περίπου μισή ώρα, φροντίζοντας να αφαιρούμε συνχά συχνά με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς. Μετά από μισή ώρα αφαιρούμε την κοιλιά από το νερό και την κρατάμε σε ένα πιάτο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα για περίπου 6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια, την κοιλιά, το σκόρδο, την πάπρικα, το λεμόνι και το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε καλά. Καλύπτουμε με νερό τα ρεβίθια, σκεπάζουμε και βράζουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.