Υλικά
• 1 κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
• 2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
• 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 8 αβγά
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοκοπανισμένο
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια ανακατεμένα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στη φωτιά για 4 λεπτά μέχρι να «ιδρώσουν» και να σοταριστούν ελαφρά. Ανακινούμε το τηγάνι, αλλά δεν ανακατεύουμε ώστε να μη σπάσουν οι πατάτες. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Χτυπάμε τα αβγά σε μεγάλο μπολ με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι πάνω από τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να στερεοποιηθεί η ομελέτα και να ροδίσει ελαφρώς από κάτω. Μεταφέρουμε το τηγάνι στο γκριλ και ψήνουμε την ομελέτα για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η επιφάνειά της. Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή.