Υλικά
• 500 γρ. σπαγγέτι
• 400 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε φέτες
• 2 φλιτζάνια μανιτάρια διάφορα κομμένα σε φέτες
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1/2 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
• 1 λεμόνι (τον χυμό του)
• 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
• 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
• 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
• 1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας
• 6 φύλλα βασιλικού μεγάλα, ψιλοκομμένα
• αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για επιπλέον 6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό, το λεμόνι, τη μουστάρδα και την παρμεζάνα. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.