Φέτος δοκιμάζουμε τη βασιλόπιτα που μας προτείνει το αγαπημένο μας Make my Cake και βάζουμε στην άκρη την άχνη ζάχαρη, δοκιμάζοντας να διακοσμήσουμε την παραδοσιακή βασιλόπιτα με ζαχαρόπαστα.
Πριν προλάβεις να σκεφτείς πως το εγχείρημα είναι δύσκολο, σε καλούμε να δεις τα βήματα ένα-ένα για να διαπιστώσεις πως το αποτέλεσμα είναι εφικτό και η διαδικασία δεν παίρνει όσο χρόνο φαντάζεσαι.
- Φτιάχνουμε βασιλόπιτα με τη συνταγή κέικ (ή τσουρέκι) που μας αρέσει, όπως το κάνουμε κάθε χρόνο.
- Καλύπτουμε με βουτυρόκρεμα το εξωτερικό του κέικ, για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα.
- Φτιάχνουμε την βουτυρόκρεμα χτυπώντας στο μίξερ άχνη ζάχαρη και βούτυρο σε αναλογία 2:1.
- Για παράδειγμα 200γρ ζάχαρη με 100γρ βούτυρο.
- Βάζουμε αν θέλουμε στο μείγμα λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λίγο σκόνη βανίλιας.
- Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα με τον πλάστη και καλύπτουμε το κέικ. Και διακοσμούμε!
Για διακόσμηση Άγ.Βασίλης ακολουθήστε τα βήματα από τις φωτογραφίες.
Αν δεν έχετε κουπάτ, χρησιμοποιήστε καλαμάκια ή καπάκια από βαζάκια για τα στρογγυλά σχήματα. Διαμορφώστε τη γενειάδα με το χέρι.
Η διαδικασία είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσει τα παιδιά.
Καλή επιτυχία!
*την ζαχαρόπαστα μπορείτε να την προμηθευτείτε από μεγάλα super market.
Με το καλό το νέο έτος!