Υλικά
Για το μπισκότο:
-5 κρόκοι αβγών
-5 ασπράδια αβγών
-150 γρ. ζάχαρη
-125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
Για την καραμέλα:
-120 γρ. νερό
-300 γρ. ζάχαρη
-120 γρ. γλυκόζη
Για την κρέμα σοκολάτας:
-600 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
-600 γρ. κουβερτούρα
-100-150 γρ. ουίσκι
Eκτέλεση
Ξεκινάμε με το μπισκότο. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τα 100 γραμμάρια ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο.Προσθέτουμε το μείγμα στην υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε σε λαδόκολλα το μείγμα σε πάχος 1 εκατοστού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεκολλάμε από την λαδόκολλα. Συνεχίζουμε την καραμέλα. Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Aφήνουμε να βράσει και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Tην αδειάζουμε αμέσως σε μία αντικολλητική λαδόκολλα ή σιλικόνη. Aφήνουμε να κρυώσει μέχρι ν’ αρχίσει να ξεκολλάει από την λαδόκολλα παίρνουμε τα 2/3 και τεμαχίζουμε. Με την υπόλοιπη γαρνίρουμε. Συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Οταν πάρει βράση, αποσύρουμε και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και ομογενοποιούμε πολύ καλά με το μπλέντερ χειρός. Προσθέτουμε το ουίσκι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε να κρυώσει έως ότου αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε την καραμέλα θρυμματισμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε. Βάζουμε στη βάση της φόρμας του κορμού το μαλακό μπισκότο και αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας, Aφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρουμε με την τεμαχισμένη καραμέλα που έχουμε κρατήσει και διακοσμητικά της αρεσκείας μας.