Πεσκανδρίτσα Σωτέ από τον Ηλία Μαμαλάκη

27.10.2016

Πεσκανδρίτσα σωτέ

4 άτομα

  • 1 κιλό πεσκανδρίτα κομμένη σε φέτες.
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 πράσα
  • 1 κ.σ ρόζ πιπέρι
  • 1 κομμάτι 3εκ ρίζα τζίντζερ
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ζάχαρη

Πλένετε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας, τα αλατίζετε ελαφρά και τα βάζετε σ ένα σουρωτήρι.

Κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες καθώς και τα πράσα. Κοπανάτε το τζίντζερ στο γουδί.

Σένα τηγάνι βάζετε τα κρεμμύδια και τα πράσα μ’ ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό.

Αφήνετε να πιούν τα υγρά τους και στη συνέχεια βάζετε το λάδι .Ρίχνετε το πιπέρι και το τζίντζερ και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τη ζάχαρη. Ρίχνετε την πεσκανδρίτσα στο τηγάνι και να την αφήνετε να ψηθεί για 15 λεπτά προσθέτοντας λίγο νερό.

Τι προσέχει ο Ηλίας Μαμαλάκης πριν αγοράσει ψαρικά; Πρωτίστως να είναι βιώσιμα. Μάθε περισσότερα στον οδηγό του WWF για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών.