Πατατοκεφτέδες με σαλάμι

19.10.2016

Υλικά

• 1 κιλό πατάτες

• 300 γρ. σαλάμι Λευκάδος κομμένο σε λεπτές λωρίδες

• 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα

• 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

• 3 κρόκους αβγών

• 60 γρ. βούτυρο

• αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα

• 3 ασπράδια + 1 αβγό ολόκληρο

• αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• αρκετή φρυγανιά τριμμένη

• αρκετό λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες. Σοτάρουμε με το βούτυρο τα κρεμμύδια σε μέτριο τηγάνι. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις περνάμε από τον μύλο λαχανικών. Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το σαλάμι, το κρεμμύδι, τους 3 κρόκους, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια. Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα 3 ασπράδια και το 1 ολόκληρο αβγό. Αλευρώνουμε τα μπαλάκια, τα περνάμε από το αβγό και μετά από τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και σερβίρουμε τους πατατοκεφτέδες ζεστούς.