ΥΛΙΚΑ
• 2 μήλα πράσινα
• 100 γρ. αλεύρι
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
• 2 κουτ. σούπας λάδι
• 2 κουτ. σούπας αμαρέτο λικέρ
• 2 κρόκους αβγού
• 2 ασπράδια
• 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
• 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
• λάδι για το τηγάνισμα
Για πασπάλισμα
• μπόλικη άχνη
• κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες οριζοντίως. Τα βάζουμε σε μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι με τους κρόκους, τη βανίλια, το λάδι, το αμαρέτο, το ξύσμα και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων με ελαφρές κινήσεις. Στραγγίζουμε τα μήλα και τα βουτάμε στον χυλό. Τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο μεριές. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Συνταγές από το Cook Book