Αρωματισμένες φακές
Οι φακές αποκτούν ιδιαίτερο άρωμα και φρουτώδη γεύση, εάν τις βάλεις να βράσουν μαζί 4-5 αποξηραμένα δαμάσκηνα. Για να αποφύγεις το ξίδι, λιώσε μετά τα δαμάσκηνα στο πιάτο σου.
Για να μην σπάσουν τα παγωμένα αβγά
Βγάλε τα από το ψυγείο και άφησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά, πριν τα βράσεις. Εναλλακτικά, εάν βιάζεσαι, τρίψε το κέλυφός τους με μισό λεμόνι και κατόπιν βάλε τα στο νερό.
Γρήγορη πίτσα
Φρόντισε να έχεις πάντα στο ψυγείο σου έτοιμο ζυμάρι για πίτσα ή, εναλλακτικά, μεγάλες αραβικές πίτες. Απλώνεις το ζυμάρι στο ταψί, βάζεις από πάνω ότι υλικά επιθυμείς ή έχεις πρόχειρα, ψήνεις γύρω στα 20 λεπτά και η σπιτική σου πίτσα είναι έτοιμη!
Ιδανική θερμοκρασία
Τα κρέατα και τα μπιφτέκια θέλουν δυνατή φωτιά στην αρχή και μέτρια στο τέλος, τα ψάρια πολύ καυτό ελαιόλαδο στο τηγάνισμα, ενώ οι πατάτες αρχικά μέτρια φωτιά και προς το τέλος δυνατή.
Πετυχημένο σπαγγέτι
Σούρωσε τα μακαρόνια αμέσως μετά το μαγείρεμά τους, χωρίς να προσθέσεις κρύο νερό, και ενώ διατηρούνται στη θερμοκρασία βρασμού.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 128
Update: Σεπτέμβριος 2016.