Μπιφτέκια με βασιλικό και κεφαλοτύρι

27.09.2016
Μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής αγαπημένης συνταγής μικρών και μεγάλων που δεν είναι άλλη από τα μπιφτέκια.

Υλικά

• 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
• 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
• 1/3 φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο
• 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
• 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κουτ. σούπας σόγια
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη φωτιά και τη σχάρα. Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από τον κιμά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να δέσουν οι γεύσεις.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο σχήμα που θέλουμε και τα απλώνουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε για περίπου 6• 7 λεπτά από κάθε πλευρά και τα σερβίρουμε αμέσως με λίγο λεμόνι.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book