Kέικ με κεράσια

22.06.2016
Ενα ελαφρύ γλυκό, ένα πρωτότυπο κέικ και ένα παραδοσιακό λικέρ είναι οι τρεις συνταγές που προτείνουμε με βάση το φρούτο της άνοιξης, το κεράσι.

ΥΛΙΚΑ

• 250 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 175 γρ. βούτυρο μαλακό
• 140 γρ. ζάχαρη
• 2 αβγά
• 2 βανίλιες
• 100 γρ. κεράσια (χωρίς το κουκούτσι)

Για τη διακόσμηση

• 75 γρ. κεράσια (χωρίς το κουκούτσι)
• 1-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
• ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρου. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, τις βανίλιες και το αλεύρι κοσκινισμένο. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα, συνεχίζουμε με τα φρούτα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα περίπου ή μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, διακοσμούμε με τα υπόλοιπα φρούτα και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book