ΥΛΙΚΑ
• 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
Για τα μαριναρισμένα κεράσια
• 300 γρ. κεράσια σφιχτά
• 100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
• 100 ml τσίπουρο ή ρακή
• 1 ξύλο κανέλας
• 2 γαρίφαλα
Για την κρέμα
• 12 γρ. φύλλα ζελατίνας
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• 450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
• 100 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε τα κεράσια (με τα κουκούτσια και τα κοτσάνια) 2 εβδομάδες νωρίτερα: Βάζουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς τα κεράσια, τη ζάχαρη, το τσίπουρο, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Τοποθετούμε σε σκοτεινό μέρος και αναταράζουμε το βάζο κάθε τόσο, όποτε το θυμηθούμε.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις βράσει, σουρώνουμε τη ζελατίνη από τα πολλά νερά, τη ρίχνουμε στο καυτό μείγμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό το μείγμα και ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι.
Μοιράζουμε σε ποτήρια μέχρι τη μέση τους και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες. Λίγο πριν σερβίρουμε, αδειάζουμε τα κεράσια μαζί με τα υγρά τους σε τηγάνι και ανακατεύουμε μαζί με 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Μοιράζουμε στα ποτήρια και σερβίρουμε.
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας
Συνταγές από το Cook Book