Αρωματικό πιλάφι με γλυκοπατάτα

20.08.2016

ΥΛΙΚΑ

-1½ φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκο ή αναποφλοίωτο

-2 γλυκοπατάτες μέτριες κομμένες σε κύβους

-4 κουτ. σούπας λάδι

-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ολόκληρα

-4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

-2 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο

-2 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη

-1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

-1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα

-1/4 φλιτζανιού κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο

-1/2 φλιτζάνι φιστίκια αράπικα καθαρισμένα, χοντροκομμένα

-αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Πλένουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι, κάτω από τρεχούμενο νερό. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε γάστρα με τις γλυκοπατάτες, το λάδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, τον κουρκουμά, τα μπιζέλια, τον κόλιαντρο και το αλάτι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τριάμισι φλιτζάνια νερό. Κλείνουμε τη γάστρα και μαγειρεύουμε στους 190°C, για 30-35 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να σχηματιστούν «τρύπες» στην επιφάνεια του ρυζιού.