Πώς θα φτιάξεις πατατοκροκέτες φατσάκια
Υλικά
- 2 πατάτες
- 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
- 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 & 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- 1 αυγό
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες.
- Τις κόβουμε σε κύβους.
- Τις βάζουμε με μια κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε με το πιρούνι τους κύβους πατάτας και αναμειγνύουμε με το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε ένα αυγό και ανακατεύουμε καλά. Η ζύμη θα είναι πολύ υγρό, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά.
- Βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Απλώνουμε πάνω τη ζύμη και την ανοίγουμε με πλάστη έτσι ώστε να έχει 1 εκατοστό πάχος ή και λιγότερο. Με κουπατ κόβεις τη ζύμη σε κυκλάκια και με ένα καλαμάκι κάνεις δύο τρυπούλες στη θέση των ματιών. Για το χαμόγελο θα σε βοηθήσει ένα κουταλάκι (δες τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί).
- Τηγανίζεις σε πολύ κσυτό λάδι!
Tip: Μόλις βγάλεις τις πατατοκροκέτες βάλε τις πάνω σε χαρτί κουζίνας ν΄απορροφήσει το περιττό λάδι.