Υλικά
- 2 φέτες ψωμί του τοστ πολύσπορο
- 1 κουτ. γλυκού ελιά ψιλοκομμένη
- 4 φέτες ντομάτας
- 2 φύλλα μαρουλιού
Για την τονοσαλάτα
- 1 κονσέρβα τόνο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζανιού cottage cheese
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- ½ λεμόνι (τον χυμό του)
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την τονοσαλάτα: Σουρώνουμε τον τόνο από το νερό ή το λάδι του. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της τονοσαλάτας μαζί σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε πάνω στη μία φέτα ψωμί το ένα φύλλο μαρουλιού και από πάνω απλώνουμε την ντομάτα. Προσθέτουμε την τονοσαλάτα και από πάνω το δεύτερο φύλλο μαρουλιού και την ψιλοκομμένη ελιά. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί.