ΥΛΙΚΑ
- 170 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 4 κουτ. σούπας κονιάκ
- 170 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 4 αβγά βιολογικά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 12 σοκολατάκια γεμιστά με μέντα ή πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
- φυλλαράκια φρέσκιας μέντας
EΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το κονιάκ, το βούτυρο και μετά τους κρόκους των αβγών έναν έναν.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε προς το τέλος σιγά σιγά τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα της σοκολάτας με το βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Σπάμε τα σοκολατάκια στη μέση και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Το μοιράζουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια φρέσκιας μέντας.
Συνταγές από το Cook Book
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας