ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. παντζάρια βρασμένα σε λεπτές φέτες
- 3 κουτ. σούπας σιρόπι μπαλσάμικου ή μελάσα ροδιού*
- 80 γρ. ρόκα
- 200 γρ. φέτα κατσικίσια σε τρίμματα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σος
- 3-4 αντζούγιες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
EΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ τα παντζάρια κομμένα σε φέτες με το σιρόπι μπαλσάμικου ή τη μελάσα ροδιού. Λίγο πριν σερβίρουμε μεταφέρουμε τα παντζάρια σε μπολ και τα γαρνίρουμε με τη ρόκα και τη φέτα. Λιώνουμε τις αντζούγιες με το ελαιόλαδο (στο γουδί ή στο μπλέντερ) και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικο πιπέρι.
Συνταγές από το Cook Book
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας