Κατσικάκι ρολό με θυμάρι και δεντρολίβανο

21.02.2016

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

  • 1½ κιλό μπούτι κατσικίσιο ψαχνό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι πορτοκαλόφλουδα
  • 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φιστίκια χοντροκοπανισμένα, το τυρί, τη φλούδα ψιλοκομμένη.

Για το ρολό: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε το κρέας, το λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε στην επιφάνειά του τη γέμιση θυμαριού.

Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και δένουμε με σπάγκο. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το ρολό για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς το μέχρι να ροδίσει παντού. Βάζουμε το ρολό στη μέση μιας λαδόκολας και γύρω-γύρω ρίχνουμε τα ζουμιά από το σοτάρισμα.

Τυλίγουμε καλά, δένουμε με σπάγκο και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες. Αφαιρούμε τη λαδόκολα και το σπάγκο, τοποθετούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το ζουμί του. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και κόβουμε σε φέτες.

Συνταγές από το Cook Book

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας