ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
- 4 αβγά
- 1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτα με σκόρδο και βασιλικό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού χαρίσα
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε κυβάκια
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την έτοιμη σάλτσα με το ελαιόλαδο, τη χαρίσα, το κύμινο, αλατοπίπερο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά της για 5 λεπτά. Τη μοιράζουμε σε 4 ατομικά σαγανάκια και σπάμε στο καθένα από 1 αβγό. Καλύπτουμε το ασπράδι με λίγη σάλτσα, προσέχοντας να μη σπάσουμε τον κρόκο. Ψήνουμε για 8 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει το ασπράδι, αλλά ο κρόκος να μείνει μελάτος.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί φέτα.
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας
Συνταγές από το Cook Book