ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)
- 3 ντομάτες μέτριες πολύ ώριμες ψιλοκομμένες (χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές πράσινες κέρατα κομμένες σε ροδέλες
- 8 αβγά
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε τα αβγά με ξύλινη σπάτουλα και με απαλές κινήσεις ώστε να ενωθούν με τη σάλτσα. Ψήνουμε μόνο 5 λεπτά και μόλις το ασπράδι στερεοποιηθεί, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας
Συνταγές από το Cook Book