ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη φυτική (όχι soft), κρύο από το ψυγείο, κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 1 αβγό μεγάλο
- 2 - φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή κρυσταλλική για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 200 γρ. κουβερτούρα
Eκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά (εκτός από τη ζάχαρη για το πασπάλισμα) και τα δουλεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή από το προηγούμενο βράδυ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού επάνω σε αλευρωμένο πάγκο. Κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ σε μπισκότα και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι οι άκρες τους να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και την ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Θα σφίξει αμέσως και θα γίνει μια σφιχτή κρέμα σοκολάτας. Την απλώνουμε με κουτάλι ή με κορνέ στο μέσο των μισών μπισκότων. Κλείνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, πιέζουμε ελαφρά και σερβίρουμε.