Υλικά για 9 άτομα
- 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
- 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες, χλιαρό
- 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. κακάο
- 5 αβγά μεγάλα
- 210 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 2 βανίλιες (σκόνη)
- λίγο κακάο ακόμα για να πασπάλισμα στο τέλος, βούτυρο για τη φόρμα.
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα 20x20 εκ. και την ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου που να περισσεύει γύρω-γύρω. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, για τουλάχιστον 10', μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή, ανοιχτόχρωμη κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, το μείγμα αλεύρι-κακάο και τέλος το χλιαρό γάλα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το γλυκό για 1 ώρα και 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Αφαιρούμε όλο το γλυκό από τη φόρμα χρησιμοποιώντας το χαρτί, κοσκινίζουμε από πάνω κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνταγές από το Cook Book