Λαβράκι στο χαρτί

19.06.2015
Φαγκρί, λαβράκια, σκορπίνες, πετρόψαρα, μπαρμπούνια αλλά και μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές... Τρεις διαφορετικές συνταγές με «άρωμα» από θάλασσα στο καλοκαιρινό τραπέζι σας

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 λαβράκια μέτρια καθαρισμένα
  • 8 ροδέλες ντομάτας χωρίς φλούδα και σπόρια
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω τα λαβράκια και βάζουμε στην κοιλιά τους από 1 κλωναράκι θυμάρι. Τοποθετούμε πάνω σε διπλό χαρτί ψησίματος 1 ροδέλα ντομάτα, από πάνω το ψάρι και από πάνω 1 ροδέλα ντομάτα. Περιχύνουμε με λεμόνι και το μείγμα λαδιού-βουτύρου. Κλείνουμε καλά το χαρτί ψησίματος και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα ψάρια. Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.