Υλικά
1 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού μέλι
Εκχύλισμα βανίλιας - 1 κουταλάκι του γλυκού
2/3 του φλιτζανιού αμύγδαλα, λεπτοαλεσμένα
1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
1 3/4 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
Μαρμελάδα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια - τυλίγουμε το καθένα σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
Σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο δουλεύουμε το κάθε ζυμαράκι και ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Στη συνέχεια κόβουμε με τα κουπάτ καρδούλες.
Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης αφήνοντας μικρό κενό μεταξύ τους για να μη κολλήσουν όταν φουσκώσουν. Σχηματίζουμε μια μικρή λακουβίτσα στο μέσο του κάθε μπισκότου και προσθέτουμε μέσα τη μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.