Σάλτσα για ζυμαρικά (η αγαπημένη της Σοφία Λόρεν)

23.11.2016

Υλικά

6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 πανσετάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες ή ψιλοκομμένα
1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 1/2 κιλά φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες ή πελτέ
6 έως 8 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Αλάτι για γεύση

Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 πακέτο ζυμαρικά

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την πανσέτα και τα κρεμμύδια. Όταν τα κρεμμύδια ροδίσουν, προσθέτουμε την πιπερια, τη ντομάτα, το βασιλικό και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, έτσι ώστε γεύσεις και τα αρώματα να δέσουν.

Η σάλτσα είναι έτοιμη να προστεθεί μέσα στα ζυμαρικά που έχουμε βράσει και σταργγίξει. Σερβίρουμε με παρμεζάνα.