Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. ριγκατόνι
- 6 μανιτάρια πορτομπέλο σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
- 1 κουτ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
- αλάτι, πιπέρι
EκτEλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Παράλληλα ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη μαργαρίνη με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το φρέσκο φασκόμηλο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το ξίδι, την ντομάτα, τη μουστάρδα, τον ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε καλά. Αφήνουμε τα μανιτάρια να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα και να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε μία κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο τηγάνι τα σουρωμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης