Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. λινγκουίνι
- 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1/4 φλιτζανιού νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Βράζουμε τα λινγκουίνι σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες των 2 εκ. περίπου. Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε τηγάνι με το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τη δάφνη. Βάζουμε στο τηγάνι την ντομάτα μαζί με τον μαϊντανό, το νερό από το βράσιμο και το κρασί. Βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει και να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα καλαμαράκια και βράζουμε για 2 λεπτά επιπλέον. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα λινγκουίνι και σερβίρουμε
Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης