Υλικά για 4 άτομα
- 375 γρ. φιδέ (μαλλιά αγγέλου)
- 12 γαρίδες μεγάλες
- 4 κουτ. σούπας λάδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά τσίλι φρέσκια
- 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Βράζουμε τον φιδέ «αλ ντέντε». Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια και τις ουρές. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά όλα τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα και τις γαρίδες για 3-4 λεπτά να ψηθούν (ίσα να αλλάξουν χρώμα). Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον φιδέ. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης