Φιλέτα κοτόπουλου με κρούστα αρωματικών και γιαούρτι

19.01.2015
Δημιουργούμε μοναδικές συνταγές με πρώτη ύλη το κοτόπουλο, που όπως λένε είναι σαν ένα λευκός καμβάς πάνω στον οποίον ο κάθε σεφ μπορεί να δημιουργήσει ένα λαχταριστό έργο τέχνης.

Υλικά για 8 άτομα

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος, 800 γρ. περίπου)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 παξιμάδια κρίθινα θρυμματισμένα
  • Αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Xτυπάμε στο πολυκοπτικό το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, την πάπρικα και το κόλιαντρο, περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 λεπτά τουλάχιστον. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ τις ντομάτες, τον βασιλικό, τα κρεμμυδάκια, το μπαλσάμικο, το σκόρδο και τα παξιμάδια. Mοιράζουμε το μείγμα παξιμαδιού πάνω σε κάθε φιλέτο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα.

Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης