Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά
-300 γρ. ρύζι νυχάκι βρασμένο
-100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
-4 φέτες μπέικον
-4 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-50 ml βερμούτ κόκκινο ή κρασί γλυκό
-μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι στο ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με το βερμούτ ή το κρασί. Αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και τα ραπανάκια. Aφήνουμε να σωθούν τα υγρά και προσθέτουμε το ρύζι. Aνακατεύουμε μία φορά με προσοχή ώστε να μην λιώσει το ρύζι και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip: Mπορούμε να κάνουμε την ίδια σαλάτα χρησιμοποιώντας αποξηραμένα πορτσίνι αντί για μανιτάρια, απλά θα χρειαστεί να τα αφήσουμε να μαλακώσουν μέσα σε νερό για 2 ώρες.